Fest i filmtema


Man kan inte fira Halloween när som helst, men maskeraden är roliga året runt. Istället för häxor och gastar får du komma på andra teman till din maskerad, varför inte filmer?

Star Wars-tema

Gammal science fiction som fick miljoner barn och vuxna att älska rymden och äventyr. Ett Star Wars-tema är lätt för alla inbjudna, även för dina kompisar som inte uppskattar genren. Filmerna och världen är så integrerad i popkulturen att ingen har missat hur Darth Vader ser ut eller vad en ljussabel är.

Det enklaste sättet är sätta stämningen är med Star Wars soundtracket i högtalarna och olikfärgade lampor som blinkar och lysande knappar. Försök att fånga science fiction-vibben med dina dekorationer.

Harry Potter

Gillar du magi mer än vetenskap kan du välja Harry Potters värld istället. Detta fenomen har trollbundit hela världen, både böckerna och filmerna tog oss alla med storm och bevisade att även vuxna kan uppskatta barnens värld.

Du kan köpa dekorationer av alla dess slag hos Kalaskungen. De har ölglas som ändrar färg när du fyller dem med kall dryck, 3D-pussel av byggnader du kan dekorera med, maskeradkläder, trollstavar och plasttallrikar med de olika husens sigill.

Sagan om Ringen

Vill du leva dig in i en sagovärld där teknologi inte existerar och klä ut dig till en hel annan ras? Tolkiens värld med alver, dvärgar, orcher och hobbits blir bara populärare med åren. Med lite påklistrat löshår på fötterna, proteser som ger spetsiga öron och en grön cape har du förvandlats till en hobbit och kan ge dig ut på ett äventyr med dina vänner.

Dekorera hemmet i naturens färger och material, mossa skräpar inte ned så mycket och du kan hämta fallna grenar för att skapa en skog inne i vardagsrummet.