Film i rörelse


streaming

Film i rörelse kanske låter som en självklarhet, denna gången pratar vi dock inte vad som händer på skärmen. Idag kan man med alla smartphones och surfplattor som finns se film var man än befinner sig, vi skall alltså prata att se film under resor.

Telefonerna

För en bra filmupplevelse på mobilen krävs det två saker, en stor och högupplöst skärm samt mycket lagring eller en bra trådlös uppkoppling. Apples iPhone behövde länge anse sig slagna på den första av dessa punkterna. Skärmarna var helt enkelt inte lika stora och högupplösta som vissa androidvarianter. Detta förändrades dock när Apple lanserade iPhone 6 plus som hade en skärm på hela 5,5 tum och samma höga upplösning som full hd-teven hemma. Utan tvekan ett av de bästa telefonvalen för filmtittning idag.

Plattorna

Om man gillar att se på film på sin platta så brukar de vara lite enklare. De flesta i högre prisklasser har redan en stor skärm och hög upplösning. iPad har dock länge varit känd för hur bra färgerna och svärtan är vilket gör den till ett av de bättre valen.

Ljudet

Ingen (modern) film utan ljud. Se till att köpa ett par riktigt bra hörlurar om du skall se på film på din mobiltelefon. Få saker kan förbättra din filmupplevelse så drastiskt som bra ljud.