Netflix


netflix

Det Amerikanska bolaget Netflix Inc slog ner som en bomb på Internet då de lanserade sin streamingtjänst för att kolla på film online. 1997 så grundades företaget och 2012 så kom tjänsten till de Nordiska länderna. För en månadskostnad så får du tillgång till mängder av film och TV-serier.

Enkelheten i att kolla film via Netflix gör att användarna kommer i strid ström, något som kanske skulle avskräcka är om man inte anser att det är tillräckligt bra material som man kan se på Netflix, det kan vara lite si också med utbudet men det finns en del klassiska filmer och egenproducerade serier. Nyare filmer låter sig väntas på. Fördelen kan tyckas vara att du kan börja att kolla på en film till exempel i din iPhone för att sedan stänga av och gå över till din iPad för att fortsätta titta, eller tvärtom för den delen. Sitter du med en Apple TV så finns applikationen förinstallerad idag i de så det är bara att börja titta på din TV.

Om du inte använder dig av Apple TV så kan du med fördel använda ChromeCast för att föra över ljud och bild från din mobila enhet till din TV apparat. Du kopplar in den lika enkelt som Apple TV och använder dig av din smartphone eller surfplatta att överföra till din TV.